maanantai 27. toukokuuta 2013

#74 Kaikilla on omat mielipiteensä...

Nyt on pakko päästä avautumaan jo pidempään vaivanneesta asiasta. Tähän alkuun haluan vain sanoa, että kaikki tekstissä mainitut asiat ovat minun mielipiteitäni. Ja koska kaikillahan on omat mielipiteet, haluaisin kuulla mitä mieltä te olette tästä asiasta.

Yksi hyvän blogin kymmenestä avaimesta on mainostus. Kuinka muutenkaan ihmiset löytäisivät blogisi? Tosin täytyy aina muistaa, että liika on liikaa. On todella ärsyttävää, jos bloggaaja tuputtaa blogiaan joka paikassa. Tähän liittyen olen saanut pohdittavaa. Ihmiset linkittävät bloginsa esimerkiksi ht.nettiin ja kirjoittavat perään, että lukija lukijasta. Tätä olen siis miettinyt todella kauan, enkä tajua sitä vieläkään.

Miksi liittyä jonkun toisen lukijaksi vain siitä syystä, että vastineeksi saa oman lukijamäärän kasvamaan yhdellä numerolla? Jos blogi ei oikeasti edes kiinnosta etkä lue sitä ollenkaan. Voin kyllä myöntää, että joskus näin saattaa löytää hyvänkin blogin omaan lukuluetteloon, mutta yleisimmin syy on oman lukijamäärän kasvaminen. Miksi kalastella lukijoita, jotka eivät oikeasti lue blogiasi? Itse ainakin haluaisin muutaman aktiivisen lukijan enkä satoja sellaisia, joita blogini ei voisi vähempää kiinnostaa. Jos uskallat myöntää itsellesi harrastaneesi tällaista toimintaa niin mieti, että kuinka moni lukijoistasi oikeasti lukee blogiasi!

Onko blogin pitämisessä pääasiana lukijat? Entä kommentit ja suosio? Eivät ainakaan minun mielestäni. En tehnyt tätä blogia kirjoittaakseni pelkästään lukijoille. Täällä voin avautua ja kirjoittaa tuntemuksistani. Toki kommentit piristävät ja inspiroivat, mutta miettikää oikeasti. Onko bloggaaminen tätä: "Suosiota, mainetta, lukijoita ja kommentteja, jee!" Suuri kalastelemalla kerätty lukijakaarti ei tee blogista yhtään parempaa.

Jos joku kommentoi liittyneensä lukijakseni ja pyytää liittymään takaisin, periaatteeni on aina sama. Ei, en liity ellei blogi oikeasti kiinnosta minua. Käyn siis vilkaisemassa lähes jokaisen blogin, mutta en harrasta lukija lukijasta periaatetta. Edelleenkään en tajua sen ideaa... Kommentti kommentista sen sijaan on omastakin mielestäni ihan järkevää.

Mielestäni lukijoita kerjäämällä ei saa suosiota, vaan huonon maineen. Lukijamäärä on vain numero, joka ei periaatteessa merkitse mitään! Tunnetusti suuri lukijamäärä tuo myös harmia. Mitä enemmän lukijoita, sitä enemmän myös negatiivisia kommentteja. Ja tarkoitan nyt ihan oikeasti negatiivisia. Kritiikki taas on ainakin tähän blogiin todella tervetullutta! Asioiden pitää olla perusteltuja, jotta niistä voi ottaa opikseen.

Lukija lukijasta, hmmm... Voisiko joku ystävällisesti selittää minulle, mikä idea tuossa on?

♥:llä Annika

6 kommenttia :

  1. Kiva postaus, oon kyllä sun kans samaa mieltä! Tuolla youtuben puolella mulle on aikoinaan muutaman kerran jopa suututtu ko en oo pyynnöstä takasi subannu :D

    VastaaPoista
  2. tosi kiva tää postaus ! :) oon ihan täysin samaa mieltä sun kaa ! ja niiku linda jo sano tossa^^ että jos sitte ei liity nii suuttuu. c'moon ihmiset!

    VastaaPoista
  3. Haha sattuma, mää mietin just tätä samaa pari päivää sitten! :D mutta en tullut tuloksiin .

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)