lauantai 13. huhtikuuta 2013

#58 What a dream♥

Vaikka kuinka monen postauksen olen jo aloittanut näin, aloitan nytkin. Tänään taas - yllätys yllätys - pääsin viime tippaan tallille. Olin toivonu Josia ja Saporoa, mutta ratsuna oli Silvano :) Onneksi se meni edelliselläkin tunnilla, niin minun ei tarvinnut varustaa sitä.
c. Elsi
Jo alkutunnista Silvano tuntui todella painavalta kädelle, ja sitä se olikin koko tunnin. Kävelin pitkään ja yritin ratsastaa sitä muotoon. Käynnissä se onnistuikin, mutta ravissa siitä tuli taas mato. Paljoa en ehtinyt ravailla, kun alettiin jo laukkailemaan. Laukannostot onnistuivat hyvin, mutta laukka meinasi hiipua aina välillä. Ympyröillä varsinkin sain käskeä ihan kunnolla, että se liikkuu ja sisäpohje menee läpi.
Tultiin suurin osa ajasta samaa tehtävää; päätyihin tehtiin isot ympyrät, toisella pitkällä sivulla kokeiltiin avoja ja toisella ratsastettiin loivaa kiemurauraa. Ratsastin jalustimet kaulalla koko tunnin laukkapätkiä lukuunottamatta. Välillä sain Silvanon kulkemaan pyöreänä ympyröillä, mutta loivalla kiemuralla se meinasi juosta apujen läpi. Avotaivutukset tulin käynnissä, ja ne menivät vaihtelevasti. Vasta loppua kohden tajusin idean, miten ne kuuluu ratsastaa oikein.
Ratsastettiin tuota tehtävää molempiin suuntiin ennen kuin siirryttiin laukkaan. Jälleen tehtiin päätyihin ympyrät, mutta avojen sijasta mentiin vastalaukkaa. Se onnistuikin superhyvin, sillä aina nousi oikea laukka! Toisella pitkällä sivulla tehtiin puomien ympärille pieni voltti. Siinä kohdalla Silvano rikkoi raville, koska ulkoavut puuttuivat. Laukasta käyntiin siirtymät tuntuivat myös kauheilta, koska jouduin pidättämään niin paljon. Tunnin jälkeen tuntui, että en saa sormiani suoraksi. Niin paljon olin ohjia puristanut :D
Ratsastuskuvat c. Emmi♥
Vein Silvanon karsinaansa ja hoidin kunnolla. Siitä lähti tosi paljon karvaa, kuten varmaan kaikista hevosista tähän aikaan. Näin myös Oulunsalon Ratsastuskoululle tullutta uutta ponia What a dreamia, joka oli saanut Saporon karsinan. Oli hassua nähdä Saporo toisella puolella käytävää isommassa karsinassa!

Uuden ponin laumausta odotellessa syötiin, käytiin kivillä riehumassa ja katseltiin tunteja. Vihdoin, kun uusi poni päästettiin tarhaan, olimme kamerat valmiina aidan vieressä. Kuten tallin omistajatkin sanoivat, tämä oli tylsin laumaus ikinä! Uusi poni, kutsumanimeltään Dream, ei saanut naarmun naarmua. Hevoset eivät edes riehuneet kunnolla, joten päivän saldo on huono.
Tarhakuvat c. Reetta
Söpöhän tuo poni on (: Sitä olisi kiva päästä kokeilemaan jo! Tosin en ole unohtamassa Saporoa Percivalista puhumattakaan. Tuntuu vain, että Saporon kanssa ei ole onnistunut pitkään aikaan. Koulutunneilla en saa sitä liikkumaan ja esteillä en saa ratsastettua hyviä teitä. Mutta kai se niin on, että täytyy epäonnistua oppiakseen. En ole oikeastaan edes päässyt hyppäämään pitkään aikaan.

Vielä olisi yksi asia teille lukijoille. Lukeeko edes kukaan näitä postauksia? Teitä lukijoita on jo 30, mitä en olisi uskonut saavuttavani, mutta "Luin"-nappia on painanut hyvällä menestyksellä viisi. Sen lisäksi kommentteja ei tule ollenkaan. Haluaisin saada kommentteja siitä, miten parantaa blogiani ja millaisia postauksia haluatte lukea. Mieluusti niitä toteuttaisin, koska eihän minun ole järkeä kirjoittaa asioista, jotka eivät teitä kiinnosta. Kirjoitanko kenties liian pitkästi ja yksityiskohtaisesti? Toivon edes pientä aktiivisuutta, jotta minullakin olisi intoa kirjoitella tänne!
♥:llä Annika

17 kommenttia :

 1. kiva postaus, tykkään kun selität aina selkeesti nämä asiat ja aina on asiaan liittyviä kuvia !:)en oikeestaan keksi mitäään parannettavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ja aina luen kaikki sun uudet postaukset !

   Poista
  2. Kiitos paljon kommentistasi ! Kiva huomata, että edes joku lukee näitä (':

   Poista
 2. Haaste.
  http://nasutuntsu.blogspot.fi/?m=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, mutta en tee sitä tällä kertaa. Juuri edellisessä postauksessa oli sama haaste :D

   Poista
 3. Määäää luen:D Et varmaankaan tienny. Mut joo postauksii useemmin vaan (;♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, en tienny joo :D Muuten voisin, mutta ei oo oikein aiheita postata useemmin.

   Poista
 4. Mä luen näitä :) On just hyvä että on kuvia ja paljon tekstiä. Useemmin voisit postata? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Samaa kuin aikaisemmallekin kommentoijalle sanoin, että voisin postailla enemmänkin, jos olisi aiheita. Niitä ideoita postauksiin toivoisinkin teiltä lukijoilta!

   Poista
 5. Mää tykkään sun tavasta postailla ja kirjottaa tänne blogiin. Kuvat on kivoja, kerrot tarkasti sun tunneista esim. mitä ite aattelit välillä ja nääi. Mahtava blogi ♥

  VastaaPoista
 6. Haha, mulla on samanlainen liivi ku sulla :D Mutta kiva postaus :)
  Terkuin: Kaimasi ;)

  VastaaPoista
 7. Joo tosiaan minäkin luen useasti nämä postaukset ja tykkään tavastasi kirjoitella näitä kun kirjotukset eivät ole pitkäveteistä turhaa mössötystä vaan yksinkertaisia ja ytimekkäitä ja tykkään myös siitä että kerrot tekstissä myös omia ajatuksiasi ja tuntemuksiasiii xD

  VastaaPoista
 8. käy ihan sääliksi sitä kuka osti ton ponin :(

  VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)