torstai 25. huhtikuuta 2013

#65 Sulje silmäsi, pidän susta huolen!

Jo näin alkuun pahoittelen, että saanut kuvattua lupaamaani videopostausta. Aamulla ennen lähtöä yritin aloittaa kuvaamisen, mutta kamerani ei auennut. Putki ei tullut ulos ja näytössä luki objektiivivirhe. Aikaa ei ollut toisen kameran etsimiseen, sillä kello oli jo kymmentä vaille kymmenen ja ruoatkin täytyi käydä ostamassa. Se tarkoittaa, että kuviakaan ei ole tänään aamusta.

Tallilla olin vähän yli kymmenen ja aloitin samoilla hommilla kuin eilen. Lakaisin taukohuoneen, satulahuoneen, toimiston ja tallin käytävän. Lisätöinä siivosin heinävaraston ja loimihuoneen sekä tyhjensin roskikset. Kello näyttikin jo puoltapäivää, kun nuo hommat sain tehtyä. Pidin ruokatauon, joka venyi vähän päälle tuntiin tehtävien puutteessa.

En jaksanut istua yksin enään minuuttiakaan kauempaa, joten menin kysymään onko mitään tehtävää. Sainkin tehtäväksi täyttää ruokakärryt, jakaa kaurat ja jotain vitamiineja. Seuraavaksi otettiin hevoset sisään. Hommat loppuivat siihen, joten menin oma-alotteisesti kysymään saisinko harjata Messiä. Se kun näyttää yksin karsinassaan juuri siltä, että se kaipaisi huomiota.

Ensin Messi yritti äksyillä minulle, mutta hetken harjattuani se vain katsoi minua suloisesti. Silitin sen päätä ja se sulki silmänsä kuin nukahtaen siihen :3 Sitten Niko rikkoi meidän herkän hetken kysymällä haluaisinko viedä Messin ulos. Tietysti halusin! Kävin täyttämässä myös tarhan vesiastiat. Siinä ei kauaa mennyt, joten sain uudeksi tehtäväksi puhdistaa harjapakit heinistä ja muista roskista. Tein siitä itselleni isomman urakan päättämällä järjestää jokaisen pakin ihan kunnolla. Väreittäin jokaiseen pakkiin yksi harja kutakin mallia.

Hommassa meni kauan, koska kello oli jo kolme ja tallille tuli porukkaa yksityistunneille. Järjestelemättömiä harjapakkeja hävisi satulahuoneesta tallin käytäville ja lisäksi jouduin varustamaan muutaman hevosenkin siinä välissä. Järjestelyn loputtua huomasin, että harjoja jäi jopa yli. Heh, hyvä minä!

Työvuoroni loppui neljältä, mutta päätin jäädä vielä illaksi tallille. Tiesin, että kaverini tulisivat vasta kuuden aikaan, joten kyselin voisinko tehdä ylimääräisiä töitä. Sainkin harjailla ja varustaa pari hevosta sekä auttaa maneesissa. Myöhemmin vain katselin tunteja tylsyyksissäni.

Vihdoin kavereideni tultua päästiin kuvaamaan. Käveltiin tallin vieressä olevaan metsään ja laitettiin kamera jalustalle. Tarkoituksena oli kuvata Lindan kysymyspostaukseen vastaukset vastaamalla toistemme puolesta. Saimmekin sen kuvattua, mutta en tiedä mitä sekoilua kortille tuli. Video on nyt Lindan koneella muokattavana, joten näette sen ehkä huomenna. Palasimme takaisin talliin ja hetken mielijohteesta päätin mennä tunnille. Kyselin vapaita paikkoja koulutunneille, sillä minulla ei ollut kunnon kamppeita. Ainoa vapaa paikka oli B-tasoisella tunnilla. Mietin kauan uskallanko mennä siihen, mutta kun ratsastuksenopettaja sanoi minun pärjäävän siinä ja että saisin Percivalin, päätin mennä!
  
Jouduin menemään koko tunnin ilman jalustimia, koska minulla oli tennarit ja farkut. Tulipahan ainakin kunnon treeni vatsalihaksille! Alkuun farkkuni tuntuivat hirveän liukkailta satulaa vasten ja meinasin tippua pariin otteeseen. Koko ajan sain kuitenkin yhä parempaa tuntumaa omaan istuntaan ja poniin. Percival kulki sopivan reippaasti, mutta ei kuitenkaan kaahottanut menemään. Teimme tunnilla ympyröitä, kiemuroita ja väistöjä. Poni oli aivan mahtava!
  
  
  
Tunnilla tehtiin samoja tehtäviä kumpaankin suuntaan joka askellajissa. Laukka oli hieman halutonta aluksi, mutta yhden spurtin jälkeen pyöri tosi hyvin. Kokonaisuudessaan tunti meni hyvin ja yllätyin positiivisesti siitä, miten pärjäsin tuon tasoisella tunnilla. Tosin jollain muulla kuin Percivalilla se ei olisi toiminut niin hyvin!
  
Sain purkaa Percivalin ja huomasin, että se oli hieman hikinen. Ainakin oli saanut tehdä töitä. Minulle saapui kyyti hieman yhdeksän jälkeen, joten olin viettänyt tallilla 11 tuntia! Hieman tuli nälkäinen olo, mutta muuten oli tosi mukava päivä :)
  
Huomenna menen viimeisen kerran tallille TET-jakson aikana. Minulla on aamuvuoro eli menen taas kymmeneksi. Päätin jo valmiiksi, että harjaan taas Messin! Ja valmiiksi sanon, että kuvia en saa otettua ): En tiedä, mikä kaikilla teknisillä vempaimilla on minua vastaan tällä hetkellä. Tämän postauksen kuvatkaan eivät suostuneet latautumaan Bloggerin kautta, joten kopioin ja liitin ne Facebookista. Sen takia en saanut niitä myöskään keskelle. Auttakaa, jos osaatte?!

♥:llä Annika

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)