perjantai 26. huhtikuuta 2013

#66 Wrong way

Tänään oli viimeinen päivä TET-jaksoa. Harmillisesti, sillä tallilla on ollut todella kivaa. Ensimmäisinä päivinä olin ehkä hieman ujo ja epävarma, minkä huomasi siitä, että kyselin koko ajan miten jokin asia tehdään. Viimeiset päivät olivat parhaimpia, kun uskalsin ottaa rennosti ja tehdä asioita oma-aloitteisesti. Ei minua syöty, vaikka teinkin pieniä virheitä.

Kuten eilen kerroin, työpäiväni alkoi tänään taas kymmeneltä. Tallin oven avatessani yllätyin, kun vastaan juoksi koira. Heini oli ottanut sen mukaansa töihin. Oli kyllä todella suloinen faaraokoira :) Mutta asiaan... Ensimmäisenä minulle annettiin tehtäväksi koota yksi satula. Oikeastaan minun tarvitsi laittaa siihen vain jalustimet, satulavyö ja -huopa. Vähän aikaa täytyi miettiä, miten päin ne jalustimet siihen ripustan. Sain sen kuitenkin melko nopeasti valmiiksi, ja aloitin lakaisemisen. Suoraan sanottuna lakaisin koko tallin heinävarastoa lukuunottamatta.

Seuraavaksi minut passitettiin ulos. Kentän kulmassa on kuoppa, jossa on lammikko. Homman nimi oli saada lammikko pois siitä. Yritin erittäin mielelläni kaivaa jonkinlaista ojaa maneesin viereen, jotta vesi olisi valunut pois kentältä. Taitavana tyttönä umplahdin ojaan muutaman kerran ja sain vielä vedenkin valumaan väärään suuntaan, eli lammikkoon tuli vain lisää vettä. Hupsis :D Kävin sanomassa asiasta Heinille, mutta hän käski antaa olla. Joku muu saisi lapiota jykevämmillä aseilla käydä täyttämässä vesikuopan kentältä.

Pidimme molemmat ruokatauon. Sen jälkeen kysyin taas, että saisinko harjata Messiä. Sain luvan, mutta minun täytyi ensin viikata pienet pyyhkeet koriin ja vaihtaa likaiset satulahuovat puhtaisiin. Messi oli todella kiinnostunut, kun menin sen karsinaan. Se katsoi minua koko ajan kun harjasin. Välillä se nuolaisi minua tai yritti ottaa harjaa suuhunsa. Kun rapsutin sitä selästä, se rapsutti ylähuulellaan minua kädestä. Awws (8 Jouduin kuitenkin lopettaa tuon ihanuksen hoitamisen, kun alettiin ottamaan hevosia sisään.

Loppupäivästä en tehnyt paljon mitään. Lähinnä pidin sille koiralle seuraa, kun Messikin oli jo ulkona. Sain kuitenkin vielä varustaa Josin yksityistuntia varten, mikä jäikin viimeiseksi tehtäväkseni. Niko tuli tallille ja kirjoitti minulle TET-todistuksen. Käyttäytyminen, ahkeruus ja sopeutuminen työyhteisöön olivat kiitettäviä. Täsmällisyys oli hyvä ja oma-aloitteisuus tyydyttävä. Lisäksi siinä luki näin:

Sosiaalinen ja ahkera. Ei ongelmia sopeutua työyhteisöön. Ainoa missä on parannettavaa niin on oma-aloitteisuus, että ei tarvitse koko ajan kysellä tekemistä.

Millainen on oma-aloitteisuutta, jos ei tekemisen kysyminen? Pitäisiköhän minun itse alkaa esimerkiksi järjestelemään tavaroita... Jos olisin ollut oudommassa paikassa, kuinka olisin voinut olla oma-aloitteinen, kun en tiedä mihin mikäkin kuuluu? No eipä murehdita sitä. Ehkä ensi kerralla paremmin! Muuten kyllä olen tyytyväinen :)

Kuten aiemmin sanoin, viikko tallilla oli tosi mukava. Jään kaipaamaan tuota paljoa talleilua sekä ihania hevosia ja ihmisiä, mutta onneksi pääsen käymään siellä vähintään kerran viikossa. Huomenna myös! (; Suunnittelin myös kysyväni kesätöitä Oulunsalon Ratsastuskoulun omistajalta, mikäli aikani riittää kesällä futikselta.

♥:llä Annika

4 kommenttia :

 1. Oma-aloitteisuushan on sitä, että tehdään ilman eityistä käskyä. Huomaa itse asioita joita pitää tehdä yms. Mutta mielestäni silti on hyvä aina kysyä jos ei esim. itse huomaa mitään hommaa jota voisi tehdä. Ja varsinkin jos ei tiedä mikä mihinkäkin kuuluu :) Itse olin seiskalla koulun ruokalassa yhdenpäivän tet:ssä ja siellä käskettiin olla oma-aloitteinen, mutta eihän siinä voinut olla millään lailla oma-aloitteinen kun ei tiennyt mitä siellä keittiössä/tiskaamossa piti tehdä.
  Joten todellakin ymmärrän sinua tämän oma-aloitteisuus kysymyksen kanssa. Ja toki kaikki ihmiset ajattelevat oma-aloitteisuuden erilailla, esimerkkinä kun olin viikon tetissä Turengin ratsastuskoulussa ja oma-aloitteisuus oli kiitettävä, vaikka olimme koko ajan kysymässä tekemistä ym.
  Mutta sitten vähän muutakin :3 Oli tosi kiva lukea millaista tet elämää siellä vietetään ja kirjoitit mukavasti päivistä mutta tosin vähän harmillista kun oli aika vähän kuvia, mutta ymmärrän kyllä että töiden keskellä ei paljoa ehdi kuvailla :D Btw, ootko kauan pelannu futista?
  Sry näin pitkä kommentti.. .:DD!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vooi kiitos paljon kommentistasi ! (8 Kuvia olisi tullut enemmänkin, mutta rikoin kamerani... Ja oon pelannu kohta kahdeksan vuotta futista.

   Poista
 2. Toi oma-aloitteisuus on vähän kakspiipunen juttu, ihan sama missä olit harjottelussa/TET:issä. Toisaalta et voi tietää, mitä saa ja voi tehdä ja mitä ei, siks on aina parempi kysyä. Toisaalta, joskus voi myös maalaisjärjellä katella ympärilleen, että "putsaampa nuo harjakorit" tms. Että sinällään ei kannata siitä harmistua :)

  Itellä työharjottelussa työnantaja ihan suoraan sano, että "Täsä oma-aloitteisuudesta et voi saada kuin 2 (arviointi 1-3), koska et voi tietää, mitä voi tehä ja ei voi tehä". Että se on sinällään vähän hankala osa-alue.

  Kiva ku postasit joka päivästä erikseen! Tykkäsin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, samaa mieltä kanssasi! Kiitos paljon kommentistasi ja kiva että tykkäsit :)

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)