torstai 1. elokuuta 2013

#86 Just close your eyes...♥

Pari viikkoa sitten kuvaamamme videopostaus ei ehkä ole enään ajankohtainen, mutta linkitän sen silti tähän, kun sen kerran olen luvannut. Sen saattaminen blogiin asti myöhästyi vähän, sillä en ole edes päässyt tietokoneelle viikkoon. Tämä on siis kuvattu 7.-10. päivä, kun Linda ja Reetta olivat meillä yötä.
 
Vierailimme kavereiden kanssa viime perjantaina Ylirannan ratsutilalla Iissä. Olisimme halunneet uittaa hevosia tallilla sijaitsevassa uittoaltaassa, mutta hevosia ei kuulemma riittänyt. Reissun aikana kävimme muun muassa moikkaamassa poneja laitumella ja kuvaamassa Moonaa ja Liveä maastoesteradalla. Taisi sinne kameralle ikuistua myös Ninnin ja Ronin irtojuoksutusta sekä Helmi-suokin uittoa. Itse en ole ennen käynyt tuolla tallilla, joten lähinnä tutustuin paikkoihin ja hevosiin. Yliranta vaikutti oikein mukavalta paikalta ja tarkoituksena olisi mennä sinne uudemmankin kerran!
Jönssi
Moona & Live
 Ninni & Roni
Helmi
Satu, Linda, Vilma, Ninni ja minä
Kaikki Ylirannalta olevat kuvat ovat Lindan ottamia. Kiitos niistä! Kotiin palattuamme päädyin Lindalle yöksi ja pääsin taas ratsastamaan heidän ylläpitohevosellaan Papalla. Lauantaina Linda tuli vuorostaan meille yöksi ja kutsuimme Reetankin mukaan. Hauskaa oli!
Sunnuntaina Oulunsalon Ratsastuskoulun hevoset ratsastettiin takaisin talliin kesälaitumilta ja olin ihan innoissani, koska tiesin pian näkeväni kaikkia ihania ihmisiä ja hevosia pitkästä aikaa. Maanantaina heti tallille päästyäni ilo loppui lyhyeen. Sain kuulla, että tallin andalusialainen tamma Lenja oli lopetettu samana aamuna...

"Tiedote (29.7.2013)

Lenja jouduttiin lopettamaan tänään Oulun Hevoskilinikalla.
Viimeisenä laidunlomapäivänä Lenjalle oli kehittynyt iltapäivän ja illan aikana ähkyn oireita. Laitumen pitäjä kutsui päivystävän eläinlääkärin, joka hoiti Lenjaa La-Su välisenä yönä. Aamulla Lenja siirrettiin kotiin, jossa oireilu jatkui ja eläinlääkäri kävi sunnuntaipäivän ja maanantain aamuyön aikana vielä kahteen otteeseen lääkitsemässä, letkuttamassa ja nesteyttämässä Lenjaa tiputuksessa. Aamuyön aikana vatsaäänien kuuluminen kuitenkin loppui kokonaan.

Aamulla, heti hevosklinikan auettua, Lenja siirrettiin klinikalle, jossa todettiin ultraäänellä suolen kiertyminen. Aamupäivän aikana yritettiin vielä erilaisia hoitoja, mutta lopulta jouduttiin toteamaan, että mitään ei ollut enää tehtävissä ja Lenja päädyttiin lopettamaan noin klo 10:50."
Uskon, että tosi moni tulee kaipaamaan tuota tallin alkuperäisen lauman jäsentä. Vaikka itse ratsastin tuolla tammalla vain kolmesti kouluilun merkeissä, siitä tuli tosi tärkeä minulle. Lenja olikin tallin suosituimpia ratsuja. En edes osaa vielä ymmärtää kunnolla, ettei Lenjaa enään ole...

Turvallista matkaa kohti ikivihreitä laitumia♥

† Rest in Peace1.1.2002-29.7.2013

 
Hieman surullisissa tunnelmissa käveltiin sitten talliin. En kuitenkaan ehtinyt murehtia Lenjaa pitkään, sillä minulle luvattiin Saporo ratsuksi tunnille. Koska tuntini oli päivän ensimmäinen, sain myös varustaa sen. Kahden viikon tauon jälkeen tuntui tosi mahtavalta päästä ratsastamaan omalla suosikillaan.
   
Alkuverkaksi teimme ravissa isoja voltteja ja laukasta pysähdykseen siirtymiä. Tällä kertaa en rallitellut Saporolla, koska se liikkui hyvin ilmankin. Ratsastuksenopettajamme käskystä laitoimme jalustimet kaulalle tasapainon hakemiseksi ja aloitimme työskentelyn. Tehtävänä oli tulla pituushalkaisijalle ja ratsastaa kolme volttia haluamaansa suuntaan. Välillä vauhti hiipui volteilla ja Saporo ei taipunut paljoa, mutta muuten hyvä.
Vaihdettiin tehtävää niin, että voltit tehtiin pitkillä sivuilla ja pituushalkaisijalla ratsastettiin ravia eteenpäin. Tässä Saporo meinasi muutaman kerran nostaa laukan, mutta parempi sekin kuin ei reaktiota eteenpäin pyytävään pohkeeseen ollenkaan. Lopulta pituushalkaisijan keskeltä täytyi nostaa laukka ja tehdä ensimmäinen voltti pitkällä sivulla kyseisessä askellajissa. Laukka tuntui laiskahkolta, mutta videolta katsoessani näytti ihan normaalilta.
Viimeisenä meidän täytyi kevennellä ilman jalustimia. En tykkää siitä yhtään, mutta tein työtä käskettyä. Saporo ei jatkanut, joten sain hoitaa sen pois. Ruuna oli jopa hieman hikoillut! Minulle tuli kyyti heti tunnin jälkeen, koska illalla oli tiedossa vielä futistreenit, joten paljoa en ehtinyt tallilla puuhailla.
Pakko kertoa myös täällä, että olen vihdoin saanut uuden kameran. Kauan haaveilemani Canon EOS 600D on vihdoin minun! Kameran kanssa samassa paketissa tuli 75-300mm putki, jolla on hyvä kuvata esimerkiksi ratsastustunteja. Kunhan opin käyttämään kameraa kunnolla, blogiin voi tulla yllättävän paljon materiaalia (;

♥:llä Annika

4 kommenttia :

  1. Itekki kinuan 600D'tä mutta saan sen todennäköisesti vasta jouluna :( + aiivan ylisöpö kuva toi haukottelu ! ;3
    -fanni

    VastaaPoista
  2. tosi hyviä nuo videot!! :) ja muutenki huippu postaus:)

    emmppu /emppujatiina.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)