perjantai 23. elokuuta 2013

#94 Kisoihin valmistautumista

Minulle ilmoitettiin muutama päivä sitten, että Saporolla ei valitettavasti voi ratsastaa estekilpailuissa. Vapaina olevista hevosista olin saanut tilalle tallin suurimman hevosen Afrikan, jolla en ole koskaan ratsastanut edes koulua. Päätin varata torstaille tunnin, jotta pääsisin kokeilemaan tuota 170cm korkeaa tammaa.
Toipilas
Tullessani tallille sain tietää, että Afrika oli jaettu jo toiselle ratsastajalle. Itse sain ratsuksi FWB ruunan Roberton. Tälläkään hevosella en ole koskaan ratsastanut, jos lyhyttä pätkää leikkitunnilla ilman satulaa ei lasketa. Positiivisella mielellä lähdin tuota herraa kokeilemaan ja ajattelin saavani itse hyvää treeniä, sillä kerrankin pääsin hyppäämään ristikkoa isompaa.

Alkuverkoissa Roberto tuntui todella tahmealta ja en tykännyt siitä yhtään. Esteillä se oli kuitenkin yllättävän mukava ja reipas. Muutaman hypyn jälkeen ratsastettiin lyhyttä rataa ja korkeimmat esteet olivat suunnilleen 70cm. Tunnin aikana ei tullut yhtään kieltoa, tiputusta tai muuta vastaavaa ja jopa omaan ratsastukseen olin tyytyväinen!
Koska eilen en saanut Afrikaa, päätin mennä estetunnille myös tänään. Sain kuin sainkin ratsukseni Afrikan, joka oli valmiiksi tunnilla. Laitoin sille vain suojat jalkaan ja kiipesin selkään. Yritin taivutella käynnissä, mutta eihän siitä mitään tullut. Siirryin raviin ja totesin, että Afrikalla oli kauhein ravi ikinä. Ravissa sain kuitenkin ratsastettua tamman paremmaksi, kun löysin oikeat toimintanappulat. Laukassakin Afrika toimi moitteettomasti. Olen kuullut, että se kääntyy vaikka pennin päällä, joten minun oli pakko kokeilla sitä itsekin.
Hyppäsimme tunnilla suunnilleen samoja esteitä kuin torstaina. Mukana oli yksi okseri ja monta pystyä, jotka korkeimmillaan taisivat olla 70-80cm. Ratsastin hieman liian kovalla kädellä, mutta silti Afrika hoiti homman hyvin. Ainoastaan viimeisellä radalla tultiin turhankin kovaa vauhtia. Tunnilla sain muutamia huomautuksia jaloistani ja kuvia katsoessani huomasin, että ne oikeasti näyttävät ihan hirveiltä - myöntäkää pois. Tällä ratsastuksella ei paljoa pisteitä heru huomisissa kisoissa, joissa on tyyliarvostelu.
   
Materiaalit © Linda
   
Kooste tunnista

Tykästyin Afrikaan, vaikka ratsastus nyt oli vähän mitä oli. Näissä merkeissä startataan huomenna tamman kanssa 60-65cm luokassa. Ennen kisoja menen kuitenkin vielä tunnille aamulla.

♥:llä Annika

4 kommenttia :

  1. Eka! kiva postaus ja hyvä video ☺

    VastaaPoista
  2. Afrika kääntyy kyllä penninpäältä ja helkatin nopeesti! :D Joo mutta onnea sulle kisoihin hyvin se menee sulla!

    VastaaPoista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)