maanantai 5. elokuuta 2013

#87 Alastra

Olin viime perjantaina Lindalla yötä, jotta heräisin varmasti lauantaina tallille. Päätin mennä tunnille ja sain ratsukseni Alastran, jolla en olekaan mennyt ennen. Tiesin jo ennen tuntia, että tulen tykkäämään siitä. Miten kävikään...


Alastra oli viety jo tarhaan, kun päätin mennä tunnille. Sainkin sitten auttaa tallityöntekijää ottamaan kaikki hevoset sisälle. Hoidin ja varustin tamman nopeasti ennen maneesiin lähtöä.
Selkään kiivettyäni lähdin taivuttelemaan Alastraa sekä oikealle että vasemmalle. Tein muutamat väistöt ja paljon voltteja. Käynnissä tamma tuntui tosi hyvältä, joten päätin kokeilla ravia. Alastran askeleet olivat tosi ihanat ja niissä oli helppo istua, vaikka eivät ne mitenkään tasaiset olleet. Alastra toimi juuri niinkuin pyysin, joten pystyin keskittymään enemmän itseeni.
Jakauduttiin kahdelle pääty-ympyrälle ja harjoiteltiin tekemään etuosakäännöksiä. Vasempaan kierrokseen nämä sujuivat loistavasti, mutta oikeassa kierroksessa Alastra lähti peruuttamaan joka kerta yrittäessäni käännöstä. Kun käännökset olivat joten kuten hallussa, saimme laukata omaa päätyämme ympäri. Siirryimme kuitenkin koko uralle lopuksi. Laukkasin pääasiassa ympyrällä, sillä uralla oli hieman ruuhkaa. Alastra toimi myös laukassa tosi hyvin.
Lopuksi ravailtiin vain koko maneesia ympäri. Koska olin mennyt koko tunnin ilman jalustimia, jouduin myös keventämään ilman niitä. Arghh! Tunti oli kuitenkin kaikinpuolin mukava ja tykkäsin Alastrasta paljon. Haluaisin ehdottomasti mennä sillä uudelleen!

♥:llä Annika

2 kommenttia :

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)