sunnuntai 11. elokuuta 2013

#89 Väistöjä

Tällä viikolla olen ollut tallilla kaikkina päivinä keskiviikkoa lukuunottamatta. Uuden kameran saatuani olen innokkaasti ollut vapaaehtoisena kuvaajana ja täyttänyt vähintään kaksi muistikorttia joka päivä. Ajattelin joku päivä tehdä kuvapostauksen ottamistani kuvista, sillä noilta päiviltä ei ole oikein muuta kerrottavaa. Kuvat saavat siis puhua puolestaan lähipäivinä!

Lauantaina olin vanhalla vakiotunnillani ratsastamassa. Ratsuna minulla olisi ollut ensin Saporo, mutta jostain syystä se oli vaihdettu Alastraan. Koska minä tykkään paljon myös Alastrasta, ei tuo vaihto haitannut ollenkaan. Olimme toivoneet esteitä, mutta koulutunti vei voiton.

Laitoin tarkoituksella melko pitkät jalustimet, jotta jalkani pysyisivät oikein. Jos jalkani oli oikein, jalustin pysyi jalassa. Alkuverkassa tein paljon voltteja ja ravasin muutaman pitkän sivun eteenpäin. Laukassa tein isoja ympyröitä välillä pienentäen niin pieneksi kuin pystyy. Alastra tuntui verkkojen jälkeen eteenpäin pyrkivältä ja rennolta.
Tunnilla tehtiin otsikon mukaisesti väistöjä. Ratsastettiin harjoitusravissa pituushalkaisijalle, jonka puolesta välistä väistettiin uralle. Sen jälkeen tehtiin kulmaan voltti ja mentiin uudestaan pituushalkaisijalle. Väistöt sai tehdä käynnissä, mutta muuten ravattiin. Väistöt sujuivat tosi hyvin käynnissä, joten kokeilin niitä myös ravissa. Ne onnistuivat ravissakin kohtuullisen hyvin, vaikka joka väistöpätkän alussa takapää meinasi lähteä edellä. Ohjat olisivat voineet olla hieman lyhemmät, mutta toimi se näinkin.
Ennen kuin vaihdettiin suuntaa, ratsastettiin ravia eteenpäin isoilla pääty-ympyröillä. Myös tämä tehtävä sujui toivotulla tavalla, vaikka Alastra ei meinannutkaan taipua oikealle kunnolla. Kun oltiin tehty väistöjä toiseenkin suuntaan, siirryttiin laukkaan. Pitkien sivujen keskelle tehtiin pienet voltit ja lyhyille sivuille isot ympyrät - kuten ravissa. Laukassa yritin keskittyä paljon jalkoihini ja siihen, että muistan kantaa kädet.
Loppuun vielä ravailtiin hakien rentoa ja pyöreää hevosta. Pätkittäin onnistuikin ihan hyvin. Koko tunnista jäi tosi hyvä fiilis ja olen tyytyväinen niin itseeni kuin ratsuunikin, jonka sain purkaa tunnin jälkeen. Alastra on ehdottomasti hevonen, jolla haluan mennä heti Saporon jälkeen!
♥:llä Annika

6 kommenttia :

 1. Monta vuotta olet Ratsastanut ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuussa 2014 tulee kaksi vuotta täyteen :)

   Poista
  2. Eli oot ratsastanut n. 1 ja puoli vuotta ?

   Poista
  3. Suunnilleen, kuinka niin ?

   Poista
  4. No koska oot saanut ratsastaa Sarnalla, Alastralla ja Sheilalla. Mä oon ratsastanut 2 ja puoli vuotta enkä oo saanut ratsastaa niillä.

   Poista
  5. Ei se niistä ratsastusvuosista ole kiinni, vaan lähinnä tasosta ja toiveista :) Tosin ketään noista en ole toivonut silloin, kun olen niillä ensimmäisen kerran mennyt.

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)