lauantai 24. elokuuta 2013

#95 Väärällä tyylillä

Varasin eilen ex-vakiotunnilleni peruutuspaikan ja sain siihen ratsukseni Sheilan. Pääsin tallille vasta varttia vaille yksitoista, mutta onneksi poni oli jo tunnilla. Näppäsin muutaman epäonnistuneen kuvan edelliseltä tunnilta ja vaihdoin ratsastusvaatteet ennen ponin selkään kiipeämistä.

Muistelin kuinka ihana Sheila oli viimeksi, mutta tällä kerralla se tuntui täysin eriltä. Aluksi se ei suostunut kävelemään ollenkaan, kun sillä oli hirveä hinku ravata. Ravissa se sitten juoksi pää ylhäällä, kun olisi halunnut laukata. Kun Sheila yritti juosta alta, jännityin itse ja kuten arvata saattaa, se vain pahensi asiaa. Laukassa poni kuitenkin rentoutui hetkittäin.
Ensimmäisenä tehtävänä ratsastettiin pitkälle sivulle kaksi väistöpätkää käynnissä ja lyhyelle sivulle voltti ravissa. Vasempaan kierrokseen sain Sheilan hyväksi ravissa, mutta oikeassa kierroksessa se näytti lähinnä kamelilta nopeuskilpailuissa. Väistöt sujuivat joten kuten, jos sain Sheilan kävelemään rauhassa.
   
Vaihdettiin tehtävää niin, että saimme myös laukata. Pitkille sivuille tehtiin loivaa kiemurauraa laukassa, jonka puolessa välissä tehtiin voltti ravissa. Laukasta raviin siirtymät olivat ihan hirveitä ja laukannostot hyvin vauhdikkaita. Pääty-ympyrällä sain kuitenkin Sheilan taas rennoksi. Ennen kuin vaihdettiin suuntaa, ratsastimme ravissa koko uraa pitkin yrittäen hakea rentoa ja pyöreää hevosta. Välillä tuli ihan hyviä pätkiä, mutta suurimman osan ajasta poni näytteli kamelia, koska nojasin liikaa eteen.
Sheila ei jatkanut, joten sain viedä sen talliin. Poni oli ihan hikinen, joten käytin sitä myös pesulla. Tunnin jälkeen ajattelin vain, että kuinka nyt menikin niin huonosti, vaikka viimeksi Sheilan kanssa ei ollut mitään ongelmaa... Tiedän kyllä, että kaikki nämä "virheet" johtuivat minusta, koska edellisellä tunnilla poni kulki oikein mallikkaasti :)

Jäätiin tunnin jälkeen Lindan, Nooran ja Meerin kanssa tallille odottelemaan kisojen alkua. Odotellessa puunattiin Saporo ja Josi puhtaiksi ja käytiin ulkona syöttelemässä niitä. Kovin edustavia yhteiskuvia ei saatu, koska hevosia taisi kiinnostaa enemmän ruoka kuin poseeraaminen.
   
Sitten olikin vuorossa radan rakennus. Reippaina kannoimme myös tuomarin pöydän maneesin takaa kentän reunalle. Ensimmäisessä luokassa, eli ristikkoluokassa, minun tehtäväni oli olla radalla puomien nostajana. Koko luokan aikana tuli vain yksi pudotus, joten sain lähinnä vain seurailla suorituksia kentän keskeltä. Toisen luokan alkaessa kävin varustamassa Afrikan ja kuvasin kaverini radan. Heti sen jälkeen pääsin itse verkkaamaan maneesiin. Siellä hypyt eivät onnistuneet kunnolla, mutta lähdin silti varmalla asenteella radalle. Muistin kuitenkin myöhemmin, että hyppyjen hienoudella on enemmän väliä kuin sillä, päästäänkö niistä nopeasti yli - kisoissa oli nimittäin tyyliarvostelu.
Radalle tultaessa kiersin koko kentän ympäri ennen aloittamista. Kuten arvelinkin, Afrika pelkäsi viimeisen esteen vieressä olevia puomeja. Varsinainen ratakin meni tosi huonosti - ensimmäisellä hypättiin liian kaukaa, toisella ja kolmanella ratsastettiin yhdellä jalustimella, neljännellä tamma ei meinannut siirtyä raviin (radan neljäs "este" ravisiirtymä), kuudennelle huono tie ja seitsemännelle melkein kielto... Huhhuh! Ainoastaan viides este oli hyvä. Saatiin joka tapauksessa puhdas rata ja olen tyytyväinen siihen nähden, että olen mennyt Afrikalla vain kerran ennen tätä.
© Joanna Kuosmonen
© Linda Granroth

Suoritukseni jälkeen vein Afrikan talliin odottamaan seuraavaa ratsastajaa ja menin katsomaan palkintojen jakoa. En sijoittunut omassa luokassani, mutta minut oli arvottu kisojen talkootyöläiseksi ja sain palkinnoksi herkkupassin kilpailuissa olevaa kioskia varten. Hain toimistosta myös arvostelupaperini, jossa luki näin:

"Ensimmäinen hyppy liian kaukaa, muista ohjata esteen takana. Jalat alas. Hyvä ravihyppy. Kiemurrellen viimeiselle esteelle. Tempo hieman liian suuri. Numero: 7½"

Jäin kuvaamaan vielä kolmatta luokkaa ja purkamaan rataa. Pakko sanoa, että taas oli kyllä kiva päivä hyvässä seurassa!

♥:llä Annika

8 kommenttia :

 1. http://juliantalleilua.blogspot.fi/2013/08/haaste-uusi-ulkka.html sulle on haaste (:

  VastaaPoista
 2. Moi. Näin kaikkien radat ja mielestäni ratsastit sata kertaa paremmin kuin se pikkutyttö joka voitti! Se tyttö ei ollu varmaa koskaa kisannu tms, koska sun menoa ainakin oli ilo katsoa!! Mielestäni sä olisit kuulunut sille jaetulle ykkössijalle paremmin, tai Linda ja kaikki te muut!! Ei se pikkutyttö Roberton kanssa...

  VastaaPoista
 3. kiva postaus &tulit äsken mua vastaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos (: Ja haha, missä ? :D

   Poista
  2. siinä vähän ennen siwaa ja sulla oli joku koira siinä mukana :D

   Poista
  3. Hahaaah. Joo, olin Niiskun kans lenkillä (:

   Poista

Kommenttia tulemaan! Vastaan jokaiseen kommenttiin :)